Tuesday, May 24, 2011

Monolog Saya Untuk Awak

Semua orang ada impian. Tapi tak semua impian tuh boleh dipenuhi. So do I. I got my own vision tapi di atas landasan yang salah. Takpe, semua benda dalam dunia bermula dengan belajar. Mungkin ada hikmahnya bila benda nie berlaku. Dari sini gak aku kenal siapa tuh kawan. Kawan nie bila kita susah jarang ada yang datang. :) Sebab tuh aku dah immune dengan semua nie. Failed sorang-sorang, success sorang-sorang. Kadang-kadang rasa macam takde kawan jer yang betul-betul aku boleh panggil kawan. Just let it be. I still can survive. :) I'm boys. Boys don't cry. :) Umur dah 20 tahun nak mengaku boys. Haha. Pedulikan tuh semua. 
At least, I still got you. You know who you're Mrs. penyambut tetamu. Congrats for what you're get. Thats from you own effort. All happened to me by my own choice. No need to blame yourself babe. I happy kalau U happy. Thats enough for me.  :) And if I could, I want to see you happy ever after dear. 
Last thing I nak bagitahu kat U, U the one yang pernah care kat I macam nie. Be my nurse, be my Mrs. Breath-right and be everything for me. Thanks for one more time babe. I nak U tahu yang I happy besides U sayang. We are not perfect. But when you smile the world become perfect for me. :)


"The truth is everyone's gonna hurt you. You just have to find the ones worth suffering for" -Bob Marley

Sunday, May 15, 2011

Luar Biasa dari Biasa

Okay. Seriously, it tastes sucks. =.="

Hari nie macam tak biasa. Tiba-tiba aku duduk rumah malam-malam nie. Mak aku pun sibuk perhati pintu takut aku keluar. Yelah-yelah, aku tak keluar malam nie. Duduk rumah jer. Try to sleep early and avoiding smoking. Yeah, around 10 pm I was go to my bed. Macam biasalah, sejak dua menjak nie walaupun aku sihat, aku rasa susah nak dapat tidur yang selesa. Inikan pulak kalau aku tak sihat macam sekarang nie. I had a bad cough. Ya, its really hurt me. For sure aku memang selalu berembun. Ehm, mostly orang cakap sebab tuh aku dapat demam. Nak buat macam mana sebab mostly time aku keluar malam. Lepas terjaga dari tidur around 2 am and now I don't have any idea to do anything. Just open my blog and currently updating something. 
I just want to write something for u my penyambut tetamu. Thanks for care about me sayang. Trying to send the medicine to me. I already got it but just wanna u to come and see me. I missing you dear. Now, u give me traditional way how to threat my sore throat and cough. Thanks for everything dear. U degil makan ubat tapi suruh I makan ubat. =.=" I dah makan dah ubat batuk and don't worry k dear. :)

P/S : *Cough cough cough. It's hurts and killing me. =.="

Monday, May 2, 2011

Mencari Sinar Baru

Sinaran Sempurna. :)
Kadang-kadang orang kata, kita tak payah cari apa yang kita nak. Kenapa? Sebab suatu hari nanti ia pasti akan hilang. Tapi kadang-kadang apa yang kita sayang dan sanjung tuh jugak lah yang hilang dalam sekelip mata. Nak buat macam mana? Dah memang lumrah alam. Yang datang pasti akan pergi dan bersilih ganti.
Hari ini aku pulang ke kampung halaman aku. Lebih kurang 3 bulan lebih tak balik. Seem macam rindu, tapi bila balik, theres nothing change. Macam dah bosan bila duduk satu-satu tempat tuh lama-lama sebab tuh aku suka travel even takde lah jauh mana. As long aku boleh tinggalkan rumah. Prefer for me to stand on my own feet. Semua keputusan kat tangan aku. Kalau aku salah pilih, salah aku. Tak boleh nak salahkan orang lain kan? 
Kali nie bila nak balik aku rasa lain. Ada penyambut tetamu baru. Hehe. Just joking. Missing all my cats. Dah besar-besar semua. Buat-buat macam tak kenal aku jer. Nie yang nak grip kepala seekor-seekor nie. Haha.
Macam biasalah, bila start cuti sem Batman akan menjelmakan diri. Tengah-tengah pagi lepak then petang baru sambung balik. Batman tak keluar petang, nanti kelawar dia demam. Haha. 
Theres nothing interesting pun dalam post nie. Tapi aku tahu, mesti ada seseorang yang akan baca writing aku nie. Just nak bagitahu kepada readers, thanks for reading this k. 

P/S : Kalau I cannot afford u, I wish you get someone more better than me k? :) ILY Baby.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...